0 Läs mer >>

Ingredienser:

1 paket Rahka

3 dl Grädde

1 tsk Vaniljsocker

Olika färska bär.

..................................................................................................................................................................

 

Vispa grädden och blanda sendan i rahkan och vaniljsockret och blanda sist i bären. 

Jag föredrar blåbär och hallon men det är fritt fram och använda vad man vill. 

Nu är den klar och redo och ätas. 

Rahka

0 Läs mer >>

Ska stå i kylskåpet 6 timmar innan servering. 

 

Botten:

8 Digestivekex 

50g Lättsmör smör

 

Fyllning: 

1½ dl Grädde

300g Vitchoklad

2 dl Créme fraiche 

Passionsfrukt och Jordgubbar till topping. 

..................................................................................................................................................................

 

Finsmula digestivekexen och blanda ihop det med smöret. Platta sedan ut det i en pajform. Hacka sedan vitchokladen. Koka upp grädden i en kastrull och ta sen bort den från plattan och tillsätt chokladen. Rör om till chokladen smält helt och ställ den sen åt sidan för att svalna. Rör sendan ner créme fraichen i chokladsmeten och häll det över digestivebotten. Låt så i kylen minst 6 timmar innan servering. Toppa med passionsfrukt och jordgubbar. 

Vitchokladpaj

0 Läs mer >>

Ugn: 225°    Tid: 15 min    Antal: En långpanna.

 

Till kakan: 

3 dl Mjölk

3 dl Socker

100g Smält smör

4 tsk bakpulver 

4 tsk vaniljsocker

1 Ägg

7 dl Mjöl 

 

Topping:

200g Smör

2 dl Socker

3 dl Havregryn 

1 tsk Vaniljsocker 

1 tsk Kanel 

2 tsk Kakao

 

..................................................................................................................................................................

 

Blanda i alla ingredienser till kakan i en skål och häll det sen ut i en smörad långpanna. 

Koka alla ingredienser till toppingen i en kastrull och klicka sen över kaksmeten och sen är det bara att lägga in den i ugnen. 

Lätta Kakan

0 Läs mer >>

Ugn: 175°    Tid: 10 min    Antal: Ca 20st 

 

Ingredienser:

125g Mörk choklad 

2 dl Mjöl 

½ tsk Bakpulver

1 krm Salt

75g Smör 

½ dl Socker

1½ dl Brun farin 

½ tsk Vaniljsocker

1st Ägg

2 dl Havregryn 

 

..................................................................................................................................................................

 

Hacka chokladen. Blanda alla torra ingredienser utom chokladen. 

Smält smöret och blanda ner det sen med de torra ingredienserna och sen ägget. 

Lägg sist ner chokladen. 

Lägg ut dem sen på bakplåtspapper och sen in i ugnen. Låt dem sedan svalna något. 

Chocolate Chip Cookie...

0 Läs mer >>

Ugn: 175°    Tid: 12-15 min    Antal: Ca 17st

 

Ingredienser:

175g Smör

2 msk Sirap

1 dl Socker

1 tsk Bakpulver

2½ dl Vetemjöl 

2-3 msk Kakao

100g Dajmkulor 

 ..................................................................................................................................................................

Smält smör och sirapen i en kastrull. 

Blanda sedan ihop sockret, bakpulver, vetemjöl och kakao, rör det sen ner det i smöret. 

Klicka ner smeten i aluminum formar och lägg cirka 7 st dajmkulor i varje och sen in i ugnen. 

Dajmkulor

0 Läs mer >>
En babyshower tårta med rosa som tema. Gjorde denna med vaniljbotten med blåbär och cloud frosting fyllning. 
 

It's a girl