0 Läs mer >>
 

Antal: Ca 4 personer 

 

Ingredienser:

600g Fläskfilé

1 Rödlök eller Gullöl

2 Klyftor vitlök

1 msk Smör

Salt och Svartpeppar

1 dl Vatten

1 msk Kalvfond

2 dl Crème fraiche

1 msk Frysta örter, jag tog persilja och koriander.

1 Röd paprika

100 g Urkärnade gröna oliver

Färsk oregano, att garnera med 

 

Tillbehör:

Klyftpotatis 

Sallad med fetaost

..................................................................................................................................................................

Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och fräs det i stekpanna med smör i några minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt sedan hackad lök och vitlök och stek allt ytterligare några minuter, under omrörning. Rör sedan ner vatten, fond, créme fraîche och de frysta örterna och låt allt puttra i 10 minuter. Strimla paprikan och blanda ner det i grytan tillsammans med oliver. Strö över lite oregano just innan servering. 

Fläskfilé i örtig sås