Antal: Ca 4 personer
Ingredienser:
600g Fläskfilé
1 Rödlök eller Gullöl
2 Klyftor vitlök
1 msk Smör
Salt och Svartpeppar
1 dl Vatten
1 msk Kalvfond
2 dl Crème fraiche
1 msk Frysta örter, jag tog persilja och koriander.
1 Röd paprika
100 g Urkärnade gröna oliver
Färsk oregano, att garnera med
Tillbehör:
Klyftpotatis
Sallad med fetaost
..................................................................................................................................................................
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och fräs det i stekpanna med smör i några minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt sedan hackad lök och vitlök och stek allt ytterligare några minuter, under omrörning. Rör sedan ner vatten, fond, créme fraîche och de frysta örterna och låt allt puttra i 10 minuter. Strimla paprikan och blanda ner det i grytan tillsammans med oliver. Strö över lite oregano just innan servering.