Raspberry Dream
Detta är en grymt god kakan gjord i en långpanna med smak av hallon och vanilj. Sen får man inte glömma bortdet som gör denna bakelse till en absolut favorit, jag pratar självklar om glasyren.
3 Ägg
3 dl Strösocker
200g smör eller margarin
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Hallon
Glasyr:
200g Philadelphiaost
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150g rumsvarmt smör
Kokos
..................................................................................................................................................................
Börja med att lägga på ugnen på varmluft 195° C eller 200° C om det är en vanlig ugn. Lägg ett bakplåtspapper i botten på långpannan och sen kan man smöra kanterna lite.
Smält sedan smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i en annan bunke mjöl, vaniljsocker och bakpulvret. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten och vänd sedan ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop allt till en slät smet. Häll smeten i långpanna och stör över hallonen
(Tips; Om man vill kan man spara lite smet som man sen lägger på efter man lagt hallonen.)
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter och låt den sedan svalna, den får inte vara för varm när du lägger på glasyren.
Nu är det dags att börja med glasyren. Börja med att vispa smöret i några minuter för att få bort smörsmaken. Blanda sedan ner alla andra ingredienser utom kokosen. När du vispat klart glasyren är det bara att stryka den över kakan och strö sedan över kokosen. Nu är den klart och det är bara att börja och njuta.