0 Läs mer >>

Ugn: 150°C        Tid: 40-50 min eller tills den får en gyllenbrun färg.

 

Ingredienser:

500g rabarber

2 dl havregryn

2 dl strösocker

1,75 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 krm vaniljsocker

125g smör

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl ljus sirap

 

..................................................................................................................................................................

 

Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg dem i en smord pajform. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret tillsammans med sirap och grädde. Blanda ihop med de torra ingredienserna. Häll smeten över rabarberns. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg.Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.

Knäckig Rabarberpaj

0 Läs mer >>

Antal: Ca 6 personer 

 

Ingredienser:

700g Lövbiff

Smör till stekning

1 Gul lök

2 Vitlöksklyftor 

5 msk Tomatpuré

1 msk Sambal Oelek

5 dl Matlagningsgrädde

Salt, Peppar och Caynepeppar, efter smak

2 Köttbuljonger

Färsk Persilja

3 msk Riven parmesan eller mer efter smak 

Valfri Pasta 

 

..................................................................................................................................................................

 

Strimla lövbiffen. Lägg pastan och kokaHacka löken och lägg det i en traktörpanna och fräs det i någon minut tillsammans med smöret och pressad vitlök, tillsätt sedan lövbiffen. När allt är genomstekt lägger du i resten av ingredienserna, men spara persiljan och parmesanen. Låt allt koka upp och smaka efter hur mycket krydda du vill ha. Tillsätt nu parmesanosten och rör om tills det smält, blanda sedan i pastan och toppa med lite persilja. 

Pasta och Lövbiff i g...