Potatisplätta med räkröra

Antal: Ca 2 pers  

 

Räkröra: 

80 g skalade räkor

2 dl créme fraiche

½  liten rödlök

1 knippe dill

2 msk stenbitsrom

½ citron

salt & peppar

 

Potatisplätta:

6 fasta potatisar

1 msk vetemjöl

½ tsk salt

rapsolja

 

Garnityr:

Gurka 

Små rödlökar

Dill

Stenbitsrom

 

..................................................................................................................................................................

 

Räkröra

Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ställ in i kylskåp.

 

Potatisplätta

Skala och riv potatisen grovt och lägg i kallt vatten. Krama ur potatisen från vätska och blanda med mjöl och salt.

Värm upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka i några skedar av smeten och platta ut med en stekspade. Stek plättarna 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.

 

Garnityr

Lägg på gurkan, löken, stenbitsrom och dill på ett fint eller roligt sätt. 

Kommentera här: