Potatisplätta med räkröra
Räkröra:
80 g skalade räkor
2 dl créme fraiche
½ liten rödlök
1 knippe dill
2 msk stenbitsrom
½ citron
salt & peppar
Potatisplätta:
6 fasta potatisar
1 msk vetemjöl
½ tsk salt
rapsolja
Garnityr:
Gurka
Små rödlökar
Dill
Stenbitsrom
..................................................................................................................................................................
Räkröra
Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ställ in i kylskåp.
Potatisplätta
Skala och riv potatisen grovt och lägg i kallt vatten. Krama ur potatisen från vätska och blanda med mjöl och salt.
Värm upp rikligt med olja i en stekpanna. Klicka i några skedar av smeten och platta ut med en stekspade. Stek plättarna 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.
Garnityr
Lägg på gurkan, löken, stenbitsrom och dill på ett fint eller roligt sätt.