0 Läs mer >>

 Tårtbotten: 

4 ägg

2 dl Socker

1 dl Mjöl 

1 dl Potatismjöl 

2 tsk Bakpulver. 

 

Cloud Frosting:

4 portioner hemmagjord eller köpes marsánkräm.

5 dl Grädde 

1-2l blåbär 

..................................................................................................................................................................

Börja med att lägga på ugnen på varmluft 175° C. Sen är det dags och börja vispa äggen och sockret poröst. Det är väldigt viktigt att det blir riktigt fluffigt, annars kommer bottnarna bli kompakta. Skikta mjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke och sen en gång till när du rör ner det i äggsmeten. Häll över smeten i en springform och sedan in i ugnen i cirka 45 minuter. Låt bottnen sen svalna minst en timma innan du skär i den. 

Cloud frostingingen är väldigt lätt, rör ihop marsánkrämen tjock och låt svalna. Medan du väntar på att den ska svalna vispa upp grädden och blanda den sedan med marsánkrämen och då var det klart. 

När du sen bygger ihop tårtan lägger du cloud frostingingen på varje lager och sen strör du blåbären över det, ju mer desto bättre. Sen får du täcka och dekorera den hur du vill. 

Jag gjorde denna tårtan till ett dop och täckte den med grädde i två olika färger och dekorerade den sedan med elefanter.

 

Vaniljtårta med Blåbä...