0 Läs mer >>
 Personer: 4st     Ugn: 125°C

 

Ingredienser: 

800g rostas 

8 st vitlöksklyftor 

1 kruka timjan 

50g smör + lite att steka i 

2 msk olja

Salt och peppar efter smak 

 

..................................................................................................................................................................

Börja med att lägga på ugnen på 125°C. Putsa bort eventuella senor från köttet, salta och peppra väl. 

 

Banka lätt sönder vitlöksklyftorna och grovhacka timjan.

 

Hetta upp oljan i en stekpanna, när det är riktigt varmt lägger du i en klick smör och bryner sedan köttet tills den får en fin yta. När köttet är ordentligt brynt tillsätt resten av smöret tillsammans med vitlöken och timjanen. sätt av värmen och låt smöret smälta och os köttet med smöret. 

 

Lägg köttet i en ugnssäker form och tryck in en termometer i den tjockaste delen av köttet. Häll över smöret, vitlöken och timjan och sätt in det i ugnen. Låt stå i ugnen tills innertemperaturen är ca 58°C, då är det medium. Lägg köttet över på en skärbräda och täck den med folie och låt den vila i ca 10 min. Spara köttsaften till sås om du vill. 

Helstekt rostas med v...

0 Läs mer >>

Detta supergoda receptet fick jag av min faster. Kakan blir riktigt fluffig och daimen är verkligen toppen av allt!  

Tid: 15 Minuter     Ugn: 200°C

 

Till kakan: 

3 Ägg

4 dl Strösocker

200g smör

2 dl mjölk 

5 dl mjöl

4 tsk bakpulver 

3 msk kakao 

 

Smörkräm:

250g smör 

4 dl socker

3 äggulor 

2 ½ tsk vaniljsocker

 

Topping: 

Daim 

 

..................................................................................................................................................................

Börja med att lägga på ugnen på 200°C och smöra sedan en långpanna. 

 

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan de andra ingredienserna och blanda ihop.  Häll smeten i långpannan och grädda sedan i ugnen i 15 minuter. 

 

När kakan är klar är det dags att börja med smörkrämen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och kokade under omrörning på lågvärme i 20 minuter. 

 

Nu när krämen är klar bre den över kakan och sedan strör du över hakad daim. 

Daimkaka