0 Läs mer >>
 

Antal: Ca 4 pers     Tid: 90 Minuter     Ugn: 100°C

Fläskfilé: 

2 st Fläskfilé

Rub (Jag använde Santa Marias allround rub) 

Smör

 

Rödvinssky:

1 Rödlök 

1 msk Socker

2½ dl Rödvin

2½ msk Kalvfond

2 dl Vatten

4 krm Salt

1½ tsk Majsstärkelse 

 

Blomkålscremé:

1 st Blomkålshuvud 

50 g Smlr

Salt 

 

Ruccolapesto:

70 g Ruccola

1 dl Olivolja 

 

Garnityr:

6 st Steklökar (Små rödlökar)

 

..................................................................................................................................................................

 

Fläskfilé

Börja med att sätta på ugnen på 100°C. Putsa fläskfilen från hinnor och gnid sedan in den med rubb. Därefter bryner du lite snabbt i stekpannan med smör och lägger sedan fläskfilén på en bakpappersklädd plåt. Lägg dem i ugnen tills innertemperaturen når 66 grader. Medan fläskfilén är i inne i ugnen förbereder du de andra momenten. 

 

Rödvinssky

Skala och skiva rödlöken och lägg dem åt sidan. Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt. Häll sedan försiktigt vinet i det mycket varma sockret. Tillsätt löken och låt koka ihop i 10 minuter. Häll i fond + vatten och koka ihop. Smaka av med salt. Sila bort löken när smaken är bra. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. 

 

Blomkålscremé

Dela blomkålen i buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Smaka av med salt. 

 

Ruccolapesto 

Mixa ruccola och olja med stavmixer till en helt slät pesto. 

 

Garnityr

Skär av topparna på lökarna och lägg ner dem i kokande vatten i 30 sekunder. Häll av vattnet och kyl löken sen i kallt vatten. Dela lökarna i mitten och plocka ut lökbitarna var för sig. Just innan servering stek lökarna i stekpannan med lite smör så att de blir varma. 

Helstekt Fläskfilé me...