Daimkaka

Detta supergoda receptet fick jag av min faster. Kakan blir riktigt fluffig och daimen är verkligen toppen av allt!  

Tid: 15 Minuter     Ugn: 200°C

 

Till kakan: 

3 Ägg

4 dl Strösocker

200g smör

2 dl mjölk 

5 dl mjöl

4 tsk bakpulver 

3 msk kakao 

 

Smörkräm:

250g smör 

4 dl socker

3 äggulor 

2 ½ tsk vaniljsocker

 

Topping: 

Daim 

 

..................................................................................................................................................................

Börja med att lägga på ugnen på 200°C och smöra sedan en långpanna. 

 

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan de andra ingredienserna och blanda ihop.  Häll smeten i långpannan och grädda sedan i ugnen i 15 minuter. 

 

När kakan är klar är det dags att börja med smörkrämen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och kokade under omrörning på lågvärme i 20 minuter. 

 

Nu när krämen är klar bre den över kakan och sedan strör du över hakad daim. 

Kommentera här: